Leveren van maatwerk en kwaliteit
Persoonlijke benadering
Francken & Vermeij

Vloer- & wandverwarming

U heeft het vast wel eens ervaren dat u zich in de sneeuw bij een temperatuur onder nul heel behaaglijk voelt door de stralingswarmte van de zon! Ons vloerverwarmingssysteem is gebaseerd op stralingswarmte. Stralingswarmte ervaart u als veel behaaglijker dan verwarming door middel van radiatoren, convectoren of luchtverwarming.

De speciaal ontwikkelde kunststof buizen worden onzichtbaar in uw vloer of wand aangebracht en aangesloten op een centrale unit. Deze buizen worden gevuld met het warme water van maximaal 50 ºC. U voelt zich bij een lagere temperatuur (19º a 20º C.) zeer comfortabel ten opzichte van radiatorenverwarming (21º a 22º C.). Bovendien levert het u een energiebesparing op van 10 tot 20%. Tel uit uw winst! Een bijkomend voordeel van dit verwarmingssysteem is de toepasbaarheid van koeling tijdens de zomer maanden. 

Vloerverwarmingssystemen kunnen zowel als hoofdverwarming als bijverwarming worden toegepast. 

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Een vloerverwarmingssysteem kan worden toegepast als hoofdverwarming in uw woning. Dit maakt radiatoren overbodig. Vloerverwarming als hoofdverwarming biedt u een aantal belangrijke voordelen.

Comfort en Energiebesparing
Vloerverwarming is bijzonder zuinig met energie. Door de grote behaaglijkheid en de gelijkmatige temperatuursverdeling kan in woonvertrekken de temperatuur 1 à 2o C lager zijn dan bij andere verwarmingssystemen. Dit betekent een besparing op de energie kosten. 

Hygiënisch en gezond
Door een gelijkmatige temperatuur wordt luchtcirculatie voorkomen. De luchtvochtigheid ligt door een lagere temperatuur zo'n 12% hoger dan bij radiatorenverwarming. Factoren die cara-patiënten als zeer positief ervaren. 

Vrijheid van interieurkeuze
Radiatoren ontbreken waardoor u alle vrijheid heeft bij het inrichten van uw interieur. Denkt u hierbij aan gordijnen of lamellen tot op de grond.

Vloerverwarming als bijverwarming

Vloerverwarming als bijverwarming is bedoeld als aanvulling op uw centrale
verwarming. Dit zorgt voor optimaal comfort. Vloerverwarming als bijverwarming 
haalt de koude van uw vloer weg, waardoor u deze uitstekend kan combineren 
met vloeren van natuursteen, tegels of plavuizen.

Informatie aanvraag: vloer- & wandverwarming